Sisäampumarata on erityisen huoleton vaihtoehto tuulessa ja tuiskussa!


Kun lähtee yhdistyksen johtokuntaan, pitäisi jollain tavalla kantaa vastuunsa ja olla hyödyksi jäsenille. Näkymätöntä työtä tehdään kyllä, hallinto on pakollinen osa kaikkien rekisteröityneiden tahojen toimintaa, mutta totuus on, ettei kukaan halua vapaa-ajallaan maksaa pelkästä hallinnosta. Pitää olla mielekästä tarjontaa.

Alkuperäinen idea, järjestää pimeä ilta haulikkoradalla, kariutui oman ajanpuutteen takia. Kattava verkostoni osoittautui tässä kohtaa taas kerran kullanarvoiseksi ja keksin järjestää illan sisäampumaradalla. Lopullinen niitti oli, kun näin sen saunan - Gunpoint Helsinki!!

Jokainen vastuullinen ampumarata haluaa tietää, että sen asiakkaat ovat fiksuja, lainkuuliaisia kansalaisia - niinpä myös Gunpointissa asiaan kuuluu tutustuminen, jonka yhteydessä tutustuin väkeen ja tiloihin. Ilokseni sain myös tietää, että Benellin pumppu- ja puoliautomaattimallit (Nova Speed ja M2 Speed Performance) ovat talossa asiakkaille vuokrattavissa. Ilman mutta halusin mahdollistaa myös niiden kokeilun.

Siitä virisi ajatus pyytää mukaan myös Benellin maahantuoja, Teuvo Louhisola Oy - ja he lähtivät taas kerran mielellään mukaan. Asiakkaan näkökulmasta kokeilupäivät ovat ensiarvoisen tärkeitä - istuuko ase, onko se ominaisuuksiltaan minulle ja käyttötarkoitukseeni sopiva.. Tällä on merkitystä myös turvallisuuden kannalta - asiantuntevissa käsissä asiakas saa myös käyttäjäkoulutuksen. Kannustankin asetaloja yhteistyöhön kauppiaitten ja yhdistysten (kuten Haulikkohelmet!) kanssa.

Sitten tarvittiin evästä, eikä se viikonloppuna välttämättä ole yksinkertaista, kun ne piti vielä saada tuoreena iltapäivästä mukaan. Yksinkertaiseksi asia muuttuu, kun soittaa Saukkolan EK:lle. Kävin samalla Erälopessa hakemassa tauluja ja panoksia; kimmokevaaran takia terästä ei haluta sisäampumaradalle.

Ajoissa liikkeelle, mutka Saukkolan EK:lle ja kaikki herkut; salaatit, piiraat ja jälkkäriksi "mustikkarättänää" vaniljakastikkeen kera. Aivan loistava iltapala. Vielä marketista kahvipaketti, kivennäisvesiä mukaan ja eikun radalle.  

Kannoin tavarat sisään (sen jälkeen kun olin joutunut jättämään sen vähän kauemmaksi, etuvetokitkoilla ei päässyt liukasta ramppia ylös😂), Nina ja Tommi tulivat täyden arsenaalin kanssa - saatiin Helmille kattaus Benellin puolareista, päällekkäisiippuisista rata- ja metsästysmalleista. Myös Lupo pulttilukkoinen kivääri oli esittelyssä. Minulla oli tietty 828U Sport ja Lupo kaliiperissa 6,5 CRD kokeiltavina. Lopella keksin viimetingassa ottaa myös täyteisiä kokeiltavaksi - ovathan ne laillisia niin kauris-, peura- kuin villisikajahdeissakin. Niissä on kuitenkin eroa, eli omaan haulikkoon sopiva on syytä kokeilemalla löytää!

Ajatuksena olikin yhtäältä tutustua Benellin malleihin, toisaalta kokeilla oman aseen kuviota kenties erilaisilla patruunoilla. Taas yksi alkuperäisistä ajatuksista oli käyttää Metsästäjäliiton sorsataulua, josta voi laskea iskemien osuuden vitaalialueilla - mutta jätin taulujen hankkimisen niin viime tinkaan, etten enää saanut niitä. Verkkokauppa ei toimi ihan saman päivän aikana.. 🙈!!

Porukka tuli ja esiteltiin, puhuttiin turvallisuudesta ja tilaisuuden kulusta. Ampumaan mahtui kerralla kahteen kivääri- ja kahteen haulikkopisteeseen, jos ampui 25 metristä. Se meni varsin juohevasti. Omaan tahtiin sai käydä syömässä, upeassa saunassa ja tunnelma oli varsin välitön. Laukaustakaan en itse ampunut, niinpä olen menossa tuonnempana harrastamaan Gunpointiin! Saunaan oli pakko päästä - olipa tyylikäs toteutus!!




Tätä kirjoittaessani edessä on vielä tarjoiluastioiden palautus Saukkolan EK:lle ja nimilistan toimittaminen Gunpointille. Taloudenhoitaja maksaa laskut ja sitten ollaan selvillä vesillä. Ja voidaan vaikka alkaa pohtimaan vuosikokousjärjestelyjä! Kiitos Saukkolan EK, Teuvo Louhisola Oy/Benelli Suomi, Gunpoint ja me Helmet

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valmennuksella laadukkaasti liikkeelle!

Haulikkohelmien Benelli-ilta

Jotain vanhaa ja hyväksikoettua, jotain uutta ja mahdollisesti vallan mukavaa - Haulikkohelmet 2023!!